Thuismonitoring bij chronische ziektebeelden

Minder polibezoek, meer kwaliteit van leven

Geen signaal? 
Alles vitaal!


Heeft u diabetes, COPD, astma of chronisch hartfalen? Dan weet u hoe belangrijk het is om uw gezondheid goed in de gaten te houden. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. U moet regelmatig naar de huisarts of het ziekenhuis voor controles en behandelingen. Dat kost tijd, geld en energie.  

Gelukkig kan het ook anders. Met thuismonitoring kunt u zelf uw gezondheid meten en volgen, gewoon vanuit uw eigen huis. U krijgt een tablet en een aantal apparaten waarmee u bijvoorbeeld uw bloedsuiker, longfunctie of hartslag kunt meten. De apparaten zijn draadloos en sturen de gegevens via Bluetooth naar een tablet. De gegevens worden automatisch doorgestuurd naar uw zorgprofessional of mantelzorger. Als het niet goed gaat, krijgt deze contactpersoon een signaal (alert). Zo weet de zorgprofessional of mantelzorger hoe uw ziektebeeld verloopt en wat nodig is om te helpen. Op die manier kunt u beter omgaan met uw chronische ziekte en uw kwaliteit van leven verbeteren.

Of er een alert uitgaat is gebaseerd op erkende uitgangspunten, bijvoorbeeld het Longaanval Actieplan van het Longfonds of, in het geval van leefstijlmonitoring, het persoonlijk voedingsplan van de diëtisten van The Right Meal.

Terug