Wie we zijn

team inn4cure

Initiator/strateeg

Pieter van Weijen

"Persoonlijk vind ik veranderen het leukste dat er is. Dat doen we met vele gewaardeerde samenwerkingspartners, die precies dezelfde stip aan de horizon hebben gezet: toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg. inn4cure pakt daarin de rol van accelerator."

Lees meer
technisch/innovatief ontwikkelaar

Lars Nieuwenhoff

"Zorg op afstand heeft de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Uiteraard nooit ter vervanging, maar altijd in aanvulling op fysiek contact met zorgprofessionals. Met als gevolg: minder ziekenhuiszorg, betere zorg op maat. Samen met mijn collega’s wil ik de zorg op een sociale manier fundamenteel veranderen. Gelukkig hebben we de wind mee. Want technologie heeft ons leven al zoveel gemakkelijker gemaakt. Nu de zorg nog."

Lees meer
projectleider/trainer

Marcel de Haas

Het spijt ons u op deze wijze te moeten berichten dat onze collega en vriend Marcel De Haas dinsdag 9 mei is overleden aan de gevolgen van kanker. Wat zullen we Marcel missen: zijn humor, vasthoudendheid, creativiteit en heerlijke hands-on mentaliteit.

Lees meer
Financieel strateeg

Hans Go

“Veranderingen komen meestal van onbekende, kleine, bevlogen partijen. Een ontwikkelende maatschappij kan niet zonder. Pioniers die maatschappelijke verbeteringen nastreven moeten niet afgeremd worden door structuurzaken in een bedrijf. Dat zijn de ondernemingen waar ik graag een bijdrage aan lever.”

Lees meer

Raad van Advies

directeur VEGGER - neuroloog, arts, docent, consulent en oplossingsgericht coach

Chuck van de Vlasakker

“Het is een nobele taak om de balans tussen ons leven en de natuurlijke wereld te herstellen. En zo niet alleen individuele gezondheid en welzijn te bevorderen, maar ook, met zorgzaamheid en gemeenschapszin, een duurzame wereld te creëren. Mijn persoonlijke missie als neuroloog is om zorgvragers en zorgverleners beter te laten samenwerken. Zo komt een robuust netwerk beschikbaar waarbinnen preventie, positieve gezondheid en zelfzorg aandacht krijgen. En waarbinnen betrokkenheid, werkplezier en vitaliteit vanzelfsprekend zijn. Een belangrijke inspiratiebron is Mahatma Ghandi: Be the change you like to see in the world. Voor de gezondheidszorg kan dat prima met de concepten van inn4cure. Slimme technologie aanwenden, informatie goed toegankelijk maken, een handige en betrokken organisatie opzetten, een netwerk van connected care onderhouden en nieuwe samenwerkingsverbanden bevorderen. Met inn4cure wil ik bijdragen aan een integratieve benadering voor optimale gezondheid en optimaal herstel. Met inn4cure openen zich nieuwe wegen.”

ZELFSTANDIG LONGARTS

Renée van Snippenburg

“Als longarts met 20 jaar ervaring in reguliere ziekenhuizen zag ik veel patiënten met chronische longaandoeningen, zoals astma en COPD. Juist zij komen vaak in een ziekenhuis, omdat ze veel klachten hebben. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van goede patiëntenbegeleiding en informatievoorziening op afstand. Hoe geef je een chronische patiënt voldoende kennis en ondersteuning om goed voor zichzelf te kunnen zorgen en te begrijpen wat er medisch aan de hand is? Inzetten van slimme technologie, zoals telemonitoring, in de gezondheidzorg kan het aantal ziekenhuisbezoeken voor mensen met een chronische aandoening drastisch terugbrengen. Door de inzet van telemonitoring hoeven patiënten met een chronische aandoening ons veel minder fysiek te zien. Als lid van de Raad van Advies geef ik input op de ontwikkelingen van inn4cure vanuit mijn ervaring in de zorg en vanuit de medische inhoud. Ik wil voorkomen dat er producten en diensten op de markt komen waar niemand op zit te wachten. Zorgverzekeraars bijvoorbeeld zijn momenteel erg gecharmeerd van digitale zorgtechnologie, maar het moet een middel blijven en geen doel. Ik druk softwareleveranciers graag op het hart om vanuit een zorgprobleem toepassingen te ontwikkelen, in plaats van oplossingen aan te bieden en vervolgens pas te kijken waar ze die kunnen inzetten. Verder proberen we in de Raad van Advies alle ontwikkelingen op dit gebied zo goed mogelijk bij te houden, zowel medisch-inhoudelijk als maatschappelijk, en waar nodig bij te sturen of in ieder geval te toetsen. Dit gaat verder dan fysieke zorg: we volgen bijvoorbeeld ook de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Zo werken we aan slimme oplossingen voor het personeelstekort in de zorg.”

hoofddocent Instituut voor Verpleegkundige Studies, HU Hogeschool Utrecht

Dr. Roelof Ettema

“Voordat ik Pieter leerde kennen was mijn ervaring dat thuiswonende ouderen moeilijk te bereiken zijn voor preventieve zorg. inn4cure lukt dat wél, op verrassende wijze. Om passende zorg op het juiste moment en de juiste plek te realiseren is inzet van technologie noodzakelijk. Inn4cure maakt dat mogelijk. Met technologische innovaties krijgen we technologie werkzaam. Daarna volgt altijd een sociale innovatie van de technologie. Die moet immers ook behulpzaam zijn. Graag denk ik daarom in de Raad van Advies mee om dit te realiseren.”

Lees meer

inn4cure & partners

Samen met onze partners Happy Nurse, Health Coach Program, Health Insight Solutions, The Right Meal, Eurocom en Zorgcentrale Noord maken we nieuwe vormen van dienstverlening in de zorg mogelijk. inn4cure werkt ook met veel plezier samen met Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Thuismonitoring voor leefstijl en chronische aandoeningen
''inn4cure en ZCN werken nauw samen op het gebied van telemonitoring bij leefstijl en chronische aandoeningen, zoals COPD. Patiënten meten zelf hun vitale waarden, zoals lichaamstemperatuur, saturatie, hartslag, ademhaling, bloeddruk en bloedsuiker. Verpleegkundig zorgcentralisten van ZCN monitoren deze waarden: dag en nacht. Zijn de waarden afwijkend, dan gaat er een melding naar een zorgprofessional. Zo houden we samen 24/7 de patiënt in de gaten en zetten we hulp in als dat nodig is.”
Zorgcentrale Noord (ZCN)

Zorgcentrale Noord (ZCN), met locaties in Beilen en Veldhoven, biedt zorg op afstand. De 150 medewerkers van ZCN zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week dat cliënten en patiënten de zorg en hulp krijgen die nodig is.

Zie ook zcn.nl.

Voor een betere gezondheid en meer vitaliteit
''Health Coach Program (HCP) heeft al veel mensen geholpen aan een betere gezondheid en vitaliteit. Hiervoor bieden we, bewezen op lange termijn, succesvolle incompany vitaliteits-, leefstijlprogramma’s en persoonlijke coaching, die we ondersteunen met geavanceerde (e-)health supporttools.We richten ons op de preventieve kant van gezondheid, zoals voeding, bewegen, slapen en mentaal welbevinden, om uiteindelijk de ‘energiebatterij’ van mensen te vergroten. Wij baseren onze trainingen en adviezen op de laatste wetenschappelijke literatuur en op partijen die vooroplopen met gezondheidsinterventies (zoals Mayo Clinic, Pritikin Institute, PMRI, etc.).
Medewerkers levert dit een betere gezondheid op: ze voelen zich fysiek en mentaal fitter. Voor bedrijven resulteert dit in een betere en duurzame inzetbaarheid en minder uitval van medewerkers.”
Walter Montenarie, zakelijk directeur Health Coach Program (HCP)