Pieter van Weijen

Initiator/strateeg

“Een gesprek met mijn zus, verpleegkundige, bracht het balletje aan het rollen. Ze deelde met mij haar bezorgdheid over de ontmenselijking van de zorg. Te hoge administratieve last, te weinig handen aan het bed, veel te weinig tijd voor écht contact met de patiënt.

In de maanden na dat gesprek kwam als het ware al mijn werkervaring samen. Ik weet hoe waardevol informatietechnologie in processen kan zijn, op het werk, maar ook in de thuissituatie.

Als je slimme technologie kunt inzetten in de gezondheidzorg, heeft dat talloze voordelen. Je voorkomt dat patiënten in het ziekenhuis belanden door gezondheidsmanagement centraal te zetten. Met thuismonitoring zetten we ze in hun kracht in plaats van in hun zwakte. En zorgmedewerkers worden ontlast, waardoor ze tijd krijgen voor andere belangrijke taken.

Persoonlijk vind ik veranderen het leukste dat er is. Dat doen we met vele gewaardeerde samenwerkingspartners, die precies dezelfde stip aan de horizon hebben gezet: toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg. inn4cure pakt daarin de rol van accelerator.”

Terug