Lars Nieuwenhoff

technisch/innovatief ontwikkelaar

“Na een korte carrière als beroepsmilitair ben ik bedrijfskunde gaan studeren in Nijmegen. Zo belandde ik als service product manager bij een ICT-bedrijf. Daar werd mijn interesse voor informatietechnologie aangewakkerd.

Als directeur in de zorg ben ik samen met collega Marcel de Haas een innovatieteam gestart. Wij vroegen onze zorgcollega’s letterlijk wat ze nodig hadden om hun werk beter, sneller en slimmer te kunnen doen. En daarmee vooral ook de zelfredzaamheid van zorgvragers te vergroten.

Inmiddels is technologie steeds meer verweven in ons dagelijks leven. We hebben slimme thermostaten, appen en mailen ons een ongeluk en hebben allemaal smartphones en tablets in huis.

Mensen met een chronische ziekte zien verzorging vaak als iets waar ze recht op hebben. Terwijl ze met behulp van slimme technologie veel zelfstandiger kunnen leven en zich minder patiënt hoeven voelen.

Zorg op afstand heeft de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Uiteraard nooit ter vervanging, maar altijd in aanvulling op fysiek contact met zorgprofessionals. Met als gevolg: minder ziekenhuiszorg, betere zorg op maat.

Samen met mijn collega’s wil ik de zorg op een sociale manier fundamenteel veranderen. Gelukkig hebben we de wind mee. Want technologie heeft ons leven al zoveel gemakkelijker gemaakt. Nu de zorg nog.”

Terug