December 30, 2021

Zo aangenaam mogelijk leven met copd door thuismonitoring

Zo aangenaam mogelijk leven met COPD door thuismonitoring

COPD is een aandoening waarmee 600.000 mensen in Nederland dagelijks moeten dealen. Samen met Leef3.nu*) heeft inn4cure een nieuwe dienst ontwikkeld: COPD Thuismonitoring. Dat geeft mensen met COPD meer zelfregie en meer grip op hun eigen gezondheid.

Met LEEFBeter hebben we een nieuwe slimme technologiedienst ontwikkeld die mensen met COPD in staat stelt langer verantwoord thuis te wonen en ziekenhuisopnames kan helpen voorkomen. De thuismonitoring is toegankelijk voor iedereen; mensen met COPD kunnen zelf een basisset aanschaffen. Hun huisarts kan hen ook adviseren dit te doen.

Meer zelfregie

COPD Thuismonitoring geeft mensen op elk gewenst moment inzicht in hun gezondheidstoestand. Met de basisset kan een patiënt zelf thuis metingen doen. Door vervolgens vragenlijsten in te vullen krijgt iemand een goed beeld van zijn eigen situatie. Gevolg: meer zelfregie en meer grip op de eigen gezondheid.

Dit telemonitoringssysteem onderscheidt zich van andere COPD zelfmanagementsystemen door de samenwerking met Zorgcentrale Noord. Hierdoor kan worden afgesproken de meetwaarden 24/7 te controleren en zo nodig actie te ondernemen. En dus niet alleen onder kantoortijden als een verpleegkundige inlogt in het systeem. Deze achterwacht geeft mensen een heel veilig gevoel. Ze hoeven niet meer de hele nacht thuis zitten wachten totdat ze om 8.00 uur eindelijk hun huisarts kunnen bellen.

Ander uniek voordeel: dit systeem kan voor alle COPD-patiënten in de thuissituatie worden ingezet (dus niet uitsluitend voor patiënten onder behandeling van een longarts of na ziekenhuisopname).

Hartziekten, oncologie en Parkinson

In de komende jaren zal LEEFBeter worden uitgebreid naar andere ziektebeelden en herstelzorg: bijvoorbeeld hartfalen en andere cardiale problemen, oncologische zorg, Parkinson. We hebben de wind mee: mensen zijn steeds meer gewend aan digitale oplossingen. Ze praten met elkaar via Facetime of Skype. Videoconsulten worden ook steeds gebruikelijker. Met behulp van slimme technologie kunnen mensen veel zelfstandiger leven en hoeven ze zich minder patiënt te voelen.

*) Leef3.nu is van oorsprong de ledenorganisatie van Beweging 3.0. Er zijn ongeveer 26.000 mensen lid van Leef3.nu (20% van de huishoudens in de regio Eemland). Met de diensten en producten van Leef3.nu kunnen mensen zo lang en plezierig mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

(www.leef3.nu/over-leef3-nu/)

Terug